• Početkom 2009.  započeo je  idejni i razvojni projekt osmišljavanja i dizajniranja podatkovnih centara u Republici Hrvatskoj, pomnim odabirom lokacija (povoljna potresna zona, manjak poplavnih ugroza, dovoljna udaljenost od vojnih kompleksa itd.), te detaljnom razradom svih uvjeta i detalja, a u skladu s Uptime Institute klasifikacijom razine kvalitete podatkovnih centara.
  • Početkom 2012. godine osigurano je financiranje domaćim kapitalom putem Fonda za gospodarsku suradnju; Nexus FGS, te je krenula realizacija projekta. U tom periodu odabrana je i lokacija za budući podatkovni centar u Jastrebarskom gdje je postojao osnovni kostur zgrade budućeg data centra.
  • Krajem travnja 2012. godine započeli su  intenzivni građevinski radovi koji završavaju krajem listopada kada se pristupa testiranju infrastrukture i obučavanju djelatnika za rad u budućem podatkovnom centru Tier 3 razine. Sam komercijalni početak rada lokacije Jastrebarsko je time osiguran za početak studenog 2012. godine.
  • Tijekom cijele 2012. godine tim stručnjaka u Podatkovni centar Križ timu se polako popunjavao i obavljao sve pripreme za otvorenje prvog podatkovnog centra Tier 3 razine u regiji.